Snakesnap – Finanser

– Snabb & enkel

Socionom – Ett eftertraktat yrke

by Admin on mars 30, 2017, no comments

pengar
I februari skrev jag ett inlägg om hur du som hyrläkare kan höja lönen rejält! Det är inte bara på sjukhusen som det finns goda möjligheter till ett tjockare lönekuvert utan även i många andra branscher. Exempelvis en lön socionom går att höja över snittet. Att arbeta som en socionom innebär att du gör skillnad för människor. Det är ett eftertraktat yrke med en stor efterfrågan för tillfället. Marknaden skriker efter socionomer vilket ger en stor fördel för de verksamma inom yrket. Här är tre tips hur du som socionom kan höja din lön.

1. Byt arbetsplast ofta. Enligt tidningen Forbes så får de som stannat längre än två år i samma arbete lägre lön än kollegor som byter arbetsgivare eller arbetsuppgifter. I vissa fall handlar det så mycket som 50 % i skillnad.

2. Arbeta som konsult. Eftersom det råder stor brist på socionomer för tillfället och marknaden skriker efter socionomer så är det otroligt lönsamt att arbeta som konsult. Kort och gott så hyrs du in till orter och arbeten där det saknas personal. Utbud och efterfårgan styr lönen.

3. Vidareutbildning är lönsamt. Studera vidare inom socionomyrket och skaffa specialkompetens inom området. I längden betalat det tillbaka sig med högre lön.

Kommentera