Snakesnap – Finanser

– Snabb & enkel

Category Archives: Ekonomi

ekonomi

En bra köksinvestering

by Admin on september 10, 2017, no comments

Idag tänkte jag skriva om en ekonomisk vardagshändelse. Jag har köpt en riskokare och är faktiskt riktigt nöjd. Idag går det fort att försäkra sig om att man får en produkt som dels håller hög kvalitet och var man hittar den till bästa tänkbara pris. Jämförelsesidan Pricerunner gör jobbet. Självklart kan man koka ris själv, more »

Lönsamt att framkalla egna semesterbilder

by Admin on augusti 31, 2017, no comments

Som ni kanske redan vet så gillar jag att spara pengar genom att undvika onödiga utgifter. Mitt sommarprojekt har varit att gå igenom alla mina foton som ligger sparade på externa hårddiskar och andra mobila enheter. Jag har införskaffat en ny skrivare med färgpatroner och en stor bunt med fotopapper. Planen är att gå igenom more »

Underhåll huset

by Admin on augusti 27, 2017, no comments

För den som inte tar hand om sitt hus, eller ser till så att proffs tar ansvar för att se över fastigheten, kan det sluta med att det uppstår allvarliga problem. Underhåll är ofta en ren investering och innebär att man försäkrar sig mot de oegentligheter som uppstår när det plötsligt inträffar ett akut problem more »

Högst skatt men lägst antal vårdplatser i Europa

by Admin on augusti 7, 2017, no comments

Sverige, vårt vackra land, som kan tyckas vara perfekt i jämförelse med andra länder, håller inte måttet inom sjukvården. De sjuka och skadade som behöver omvårdnad, har rätt att få bästa tänkbara vård av vårdpersonal som arbetar under goda arbetsförhållanden. Så ser det inte ut idag. Bristen på vårdpersonal har aldrig varit större och många more »

Mer i lönekuvertet

by Admin on juli 21, 2017, no comments

Det är få som inte är intresserad av att få högra lön. För dig som jobbar som läkare och är mer intresserad av att arbeta med faktiska patienter än med administration kan det vara värt att titta på dina möjligheter som stafettläkare. Hos Agila erbjuds du goda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling. De är en more »

Bra samarbetspartner

by Admin on juni 30, 2017, no comments

För alla er som har ett eget företag så kan jag tipsa om söderberg & partners, en firma som hjälper till med det mesta som handlar om ekonomi. Det som gör att de skiljer sig från många andra firmor med ekonomisk inriktning är att de har ett väldigt brett spektra. När du som företagare väljer more »

Nya rutiner i bostadsbranschen

by Admin on april 22, 2017, no comments

Nu kommer det snart att blir stora förändringar i bostadsbranschen. Det är inte tillåten att trissa upp priserna på bostadsmarknaden men det har varit ganska svårtkontrollerat, för att inte säga omöjligt, att kolla alla som budar. Nu kommer en föränding och det är att buden ges via bank-id. Det är inte ett krav ännu, men more »

Socionom – Ett eftertraktat yrke

by Admin on mars 30, 2017, no comments

I februari skrev jag ett inlägg om hur du som hyrläkare kan höja lönen rejält! Det är inte bara på sjukhusen som det finns goda möjligheter till ett tjockare lönekuvert utan även i många andra branscher. Exempelvis en lön socionom går att höja över snittet. Att arbeta som en socionom innebär att du gör skillnad more »

Världens rikaste 2017

by Admin on mars 24, 2017, no comments

Varje år listar Forbes världens rikaste personer. Det gjorde de även 2017 och listan ser ut så här; 1, Bill Gates, USA 2, Warren Buffett, USA 3, Jeff Bezos, USA 4, Amancio Ortega, Spanien 5, Mark Zuckerberg, USA 6, Carlos Slim Helu, Mexiko 7, Larry Ellison, USA 8, Charles Koch, USA 9, David Koch, USA more »

Dags att lösa in mynten

by Admin on mars 17, 2017, no comments

Ni vet väl att det är dags att växla in alla gamla mynt innan de blir värdelösa. Två miljarder mynt är på vift för tillfälle enligt riksbanken. En intressant sak är enligt Riksbanken att den genomsnittlige svensken har 514 sek enbart i mynt hemma. De ligger lite varstans runt om. Absolut vanligast är en skål more »