Snakesnap – Finanser

– Snabb & enkel

Category Archives: bostad

Nya rutiner i bostadsbranschen

by Admin on april 22, 2017, no comments

Nu kommer det snart att blir stora förändringar i bostadsbranschen. Det är inte tillåten att trissa upp priserna på bostadsmarknaden men det har varit ganska svårtkontrollerat, för att inte säga omöjligt, att kolla alla som budar. Nu kommer en föränding och det är att buden ges via bank-id. Det är inte ett krav ännu, men more »

Lägst skatt i Sverige!

by Admin on november 3, 2016, no comments

I Sverige har vi hög skatt. Vissa kommuner betalar 35% i skatt. Som arbetande betalar du alltså 35 kronor per hundralapp du tjänar till kommunen. Det är mycket pengar. Här är Sveriges kommuner med den lägsta kommunala skatten. Vellinge 29,19% Solna 29,20% Kävlinge 29,20% Danderyd 29,43% Täby 29,63% Det finns alltså mycket pengar att tjäna more »

Solcellspaket

by Admin on maj 28, 2016, no comments

Jag måste bara tipsa er om NIBE. De har en helt fantastisk hemsida. Jag håller på att se över mina räkningar hur jag kan sänka månadskostnaden. En av mina absolut dyraste räkningar under året är elräkningen. Jag är därför sugen på att investera i solpaneler som monteras på taket. Det kan sänka räkningarna rejält. Huset more »

Luftavfuktare – En billig försäkring

by Admin on februari 3, 2016, no comments

När det gäller hus och hem så är fukt ett vanligt problem. Det är ett hot både från utsidan och insidan på huset. En billig åtgärd att minska hotet från fukt är att köpa en luftavfuktare. Det finns olika modeller som fungerar olika. Vissa av dessa placeras utomhus, exempelvis under en krypgrund som är en more »

Sveriges finansiella centrum

by Admin on december 30, 2015, no comments

Det är väldigt intressant hur det går att vränga ord. Tar vi Sveriges finansiella centrum så nämner de flesta Stockholm. Slottet, riksdagen och bankernas huvudkontor ligger alla nära varandra. Jag tror att få skulle säga emot detta. Talar vi däremot om Nordens största finansiella centrum så är det inte Stockholm. Då är det istället regionen more »

En överhettad bostadmarknad

by Admin on oktober 20, 2015, no comments

Det går inte att slå upp en tidning på senaste tiden utan att mötas av ett flertal artiklar om bostadsmarknaden. Eftersom det byggs så lite och Sveriges befolkning växer så har priserna skjutit i höjden. Som ung utan hjälpande föräldrar eller ett fast jobb är bostadsmarknadens dörrar stängda. Själv har jag sluppit allt vad besvär more »

Flytta till Skåne

by Admin on september 18, 2015, no comments

Skåne är på många sätt och vis ett län som är på frammarsch. Här ligger tätorterna tätt och befolkningen är yngre än i många andra landskap. Malmö är Skånes största stad och Sveriges tredje. Här finns många jobb. Allt fler människor väljer att kontakta en av de mäklare Skåne erbjuder för att flytta till landskapet more »

Tips från coachen

by Admin on oktober 26, 2014, no comments

Idag tänkte jag ge er ett litet tips angående golv. Ett av Sveriges mest populära golv är fiskebensparketten. Inte så konstigt med tanke på hur vackert golvet är.Det är dessutom ett klassiskt golv med en lång historia. Mönster i parketten var historiskt sett något som syndes i rikare hem men detta är något som har more »

Att köpa bostad- en miniguide

by Admin on augusti 17, 2014, no comments

Vi svenskar är ett av världens mest belånade folk. Det vi lånar till är framförallt vårt boende. Även om vi har generösa lån så är det viktigt att spara till en kontantinsats. Det spelar ingen roll om det är en mäklare i Bjuv eller på Östermalm som hjälper dig att hitta bostad, kontantinsatsen är viktig. more »

God ekonomi innebär längre livstid

by Admin on juni 25, 2014, no comments

Ekonomi och hälsa går ofta hand i hand. Medellivslängden för de allra rikaste är betydligt högre än för de som bor i invandrartäta områden med hög arbetslöshet. Det som är extra noterbart är att det även skiljer mellan den övre medelklassen och det ekonomiska toppskiktet. Givetvis skiljer det även mellan medelklassen och de som är more »